Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, στην κυριακάτικη «Kontranews», ότι μετά την απαλλαγή από τους εξωτερικούς καταναγκασμούς που επιτεύχθηκε με την έξοδο από το μνημόνιο, ξεκινά μια διαδικασία ουσιαστικής αναδιανομής στη χώρα, με τους πόρους που εξασφαλίζονται από τη θετική πορεία της οικονομίας, όπως σημειώνει, να κατευθύνονται για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη μείωση της ανεργίας, την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.
ηλιας δημοπουλος πολεμικο ναυτικο
ενδεκατη σεπτεμβριου
σπαρτακος ακαδημια
«Πρόκειται περί αστείων ισχυρισμών», απαντά για όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αναστέλλει κατά 2 χρόνια τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων που είχε ψηφιστεί το '13 και πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το '19, για προεκλογικούς λόγους. «Αν θέλετε να βρείτε τον ορισμό της προεκλογικής εξαπάτησης, ανατρέξτε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που διατράνωνε την έξοδο από τα μνημόνια, μοίραζε φοροελαφρύνσεις και μέρισμα λίγους μήνες πριν από τις κάλπες, ενώ η χώρα συμπλήρωνε 6 χρόνια ύφεση, τα ταμεία είχαν στερέψει, η περιβόητη πέμπτη αξιολόγηση είχε πάει στις καλένδες και το πρόγραμμα ήταν αναντίστρεπτα εκτός πορείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η τρόικα στον σχετικό απολογισμό τότε».
Τονίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί για το 2019 και θα μειωθεί περαιτέρω και το 2020 «διότι είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο για τα επόμενα χρόνια το οποίο θα ενισχύει την ανάπτυξη, δεν θα φορτώνει νέα ελλείμματα στις πλάτες της χώρας και θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο».
Ερωτηθείς για τη διάδοση ακροδεξιών-εθνικιστικών ιδεών στα σχολεία, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ για υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής και ατζέντας και μιλά για «πολλαπλώς επικίνδυνη στάση». Στη συνέντευξη του, τίτλο: «Η ΝΔ νομιμοποιεί τις απόψεις του ακροδεξιού πολιτικού περιθωρίου», ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ειδικότερα ότι από την περίοδο Σαμαρά η ΝΔ «επί της ουσίας νομιμοποιεί στον πολιτικό διάλογο απόψεις και θέσεις που παραδοσιακά εκφέρει το ακροδεξιό πολιτικό περιθώριο» και πως το ότι πολιτεύεται στο Μακεδονικό με όρους «εθνικοφρόνων και μειοδοτών» έχει αποτύπωση σε κάθε έκφανση του πολιτικού ανταγωνισμού.
«Επομένως, εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο στο 16χρονο που θεωρεί - δίχως να έχει μελετήσει στην πραγματικότητα - τη Συμφωνία των Πρεσπών απαράδεκτη, από τη στιγμή που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού, κάνουν ακριβώς το ίδιο και επαναλαμβάνουν στη δημόσια σφαίρα απόψεις ακραίες, ατεκμηρίωτες, παραληρηματικές», δηλώνει. Εκτιμά ότι το φαινόμενο είναι αρκετά μειοψηφικό στις τάξεις των μαθητών και πως είναι «ιδιαίτερα ενθαρρυντική η πρωτοβουλία χιλιάδων μαθητών που αντιστέκονται στην διείσδυση της ακροδεξιάς και των νεοναζί στα σχολεία».
μουσικη αγωνιας
εκλεγω στον αοριστο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου